Kemenangan itu milik kita



Pada hari sabtu bersamaan dengan 14 Julai 2012, SMKDTHO telah mengadakan Sukan Tahunan di Pulapol.
Gituuu, macam karangan Bahasa Melayu dah, Harharhar -.- Okay, Fina nak ceritakan dari mula sampai akhir. InsyaAllah.

Bangun pagi, tepat jam 6.15 kejut adik (Din), terus mandi. 6.30 breakfast. Fina breakfast nasi goreng~ Huiyooooo :3  Okaylah, patutnya jam 7.00 Fina dah kena ada kat padang, tapi disebabkan rumah Fina dekat je, so jam 6.58 baru fina gerak. Hahahahaaaaaaaaaaaaaa. Tapi takpalah, fina sampai juga. Sampai sampai je nampak fifi. Okay! Cun! Jalan sesama. Dari jauh dah nampak Abang Fahmi. Sampai je, gantung baju, letak beg tolong cikgu Yati angkat barang. Lepastu, apa lagi tukar bajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu <3

Hahaha, excited bebenor >.<. Okay, dah tukar baju masuk barisan. Check, cukup ke tak. ALAMAK! Gee tak datang. Aduh, susah macam ni. Mimie ganti tempat gee. Memang pagi tu serabut sikit. Gerak pergi tepi padang. Tinggal tunggu masa je nak buat lintas hormat. Sementara tu kitaorang tangkap gambar lah en. Hhaa, apa lagi. 



Allhamdulilah, lintas hormat tu berjalan dengan elok :) Bila tengah berbaris, dengar cikgu berucap, silat and lain lain. Mula mula okay auw, Tetiba Aina rasa tak sedap badan. K, tukar tempat. Fina pegang sepanduk, Aina diri tempat Fina. Dia okay, last last Fina yang tak okay. Badan rasa berangin, sakit sakit semua. Kaki tak boleh diri dah. Fina bagitahu Fifi, 'takboleh dah ni, kalau aku terus diri jatuh kat sini' So fifi bawa fina pergi dekat khemah PBSM. 







Actually Fifi nak bagi fina dekat acap. NO WAY! Please hantar fina sampai khemah. Hahaaa, sampai khemah PC yang bertugas ambil alih. Kak aisyah, suruh fina baring, buka tudung semua. Then, Fina baring je. Hahaa, minum pun tak. Agak lah, pening, takdo selera nak minum. A few minutes later, Hurriyah sampai pula, Okay, ramai bebenor yang pitam yeeee. Padahal semalam Fina cakap dekat diorang 'Esok siapa pengsan, aku tumbuk sorang sorang' Dan dan aku yang pitam. Hahaha -.-




Okay, pening tu dah okay. Problemnya fina takboleh nak gerak. Pinggang rasa sakit sangat. Taktahu punca apa, breakfast dah. Tapi degil kan, fina pun jalan jalan lah. Haha, hilangkan sakit. Actually bertambah sakit. Tapi lelama elok dah. Allhamdulilah. Lepak dengan kak baity and fifi bawah pokok. Then call Roland, ajak dia lepak sekali. 

Sweet je tengok Roland dengan Fifi. Jealous much! 






Saat yang ditunggu tunggu telah tiba. So juara dirangkul oleh rumah ALFA, diikuti dengan rumah GAMMA, DELTA and BETAAAAA!
Beta tempat last again, again and again. Forever~ Haha. DO I CARE? 

Okay, Perbarisan Unit Beruniform, Fina tak excpect yang kitaorang boleh menang. Fina memang 100% yakin PKBM menang, time tu Fina dah redha dah, apa jadi tak kisah. Last last nama kitaorang yang disebut. Ohmygod I'm soooooooooooooooooooooooo happy! :) Hahaahaaa, time tu rasa nak berjoget gila dah. Allhamdulilah. 

Abang fahmi kata kalau PBSM menang, kitaorang boleh make up muka dia, and inilah yang jadi



Sekian terima kasih. Allhamdulilah berkat doa, usaha dan keizinanNya PBSM menjadi juara pada tahun ini. 
Terima Kasih dekat Abang Fahmi yang banyak mengajar kitaorang, tak lupa dekat ahli perbarisan yang lain. Terima Kasih kerana banyak memberi kerjasama. Sayang korang :)










3 ulasan:

  1. nice pic....
    memang malangnye aku xdapat dtg....
    ada hal kononnya....

    BalasPadam
  2. nice blog. salam perkenalan :) do follow mine :)

    BalasPadam

Ye? Ada tak puas hati? Ingin berkata? Cehh, macam iklan. Hahaa